岡山の郷土料理とお寿司が味わえるお店 Okayama Food and Sushi
ホテル前の桶屋橋を渡ったところにある、郷土料理とお寿司が堪能できる小料理店を紹介します。
This is a small Okayama food restaurant located on the opposite side of the river of Koraku Hotel.
八文字 Hachimonji
こちらのお店では岡山の新鮮な幸が楽しめます。
瀬戸の魚、下津井の蛸、お野菜。
岡山を堪能したい方にオススメのお店です!
まずはつきだし。
色鮮やかでとてもきれい。
それでいておいしい!
Most of all the menus they offer are typical local dishes of Okayama region.
下津井の蛸。
見ただけで新鮮が伝わってくる。
食べるとプリプリで歯ごたえ抜群!!
岡山きたら是非たべてもらいたい一品♪
Here is a plate of boiled octopus of Okayama served in Bizen ware with Japanese horseradish which is a typical dish of our region.
Octopus from Shimotsui port has a soft texture and tastes different.
Well, this is a dish you can try while you are in Okayama!
穴子の白焼
ふっくらした食感で上品な味。
わさび醤油との相性は抜群ですね(笑
Conger-eel, caught in the Seto Inland Sea matches very well with local Sake.
ままかり&黄ニラ寿司
ままかり
ニシン科の海水魚サッパの、岡山近辺での呼び名
隣の家に飯借(まんま)を借りにいくほどおいしいということから名前がついた説があるみたいです。
黄ニラ
岡山の代表的ま特産物でその生産量と歴史は共に全国一です!
ままかりは食べると酢のいい香りと旨味がじわっとでてくる感じで
黄ニラは甘い香りとシャキシャキした食感がたまらない!
Japanese sardinella Sushi and yellow chive Sushi.
These products are typical of Okayama.
まだまだこちらでは紹介しきれていないメニューがたくさんあります。
おいしかったものがあれば教えていただけると幸いです。
料理もおいしいこともさることながら大将も女将も人あたりが良く、行くと必ず好きになるお店だと思います。
They serve a variety of Sushi and other menus a la cart.
ばら寿司、にぎり、巻き寿司など、持ち帰りメニューもありますよ♪
This little restaurant is run by nice esposes.
八文字
住所 岡山市北区本町3-13 イトーピア岡山1階
TEL 086-231-0280
営業時間 17:00~22:00(L.O.21:45)
定休日 日曜日 日・月の連休時は月曜日が定休日
アクセス 後楽ホテル前の桶屋橋を渡り徒歩3分
Hachimonji
TEL 81-86-231-0280
3-13, Honmachi, Kita-ku, Okayama
Open 17:00~22:00(L.O.21:45)
Closed Sundays *Closed on Monday if the previous Sunday is a National Holiday.